ارزن يكي از سالم ترين غلات كامل است ، جدا از آنكه فاقد گلوتن است ، قليايي است و با پروتئين و آنتي اكسيدان نيز همراه است. اعتقاد بر اين است كه مصرف اين موارد در حد متوسط مفيد است. در خانه حداقل 2 تا 3 بار در هفته ارزن مي خوريم تا غذاهاي مختلفي مانند ارزن ليمو ، خيچدي ، پونگال و بسياري ديگر درست كنيم. در اين پست من همه چيز را در مورد ارزن و چگونگي پختن ارزن كاملاً نرم و نازك هر بار با شما به اشتراك مي گذارم.
ارزن چيست؟براي برخي از مردم ، ارزن فقط درماني براي پرندگان خانگي يا خوراك دام است. براي هر كس ديگري ، ارزن يك دانه خوراكي است كه به عنوان يك دانه كامل طبقه بندي مي شود. اين از خانواده چمن Poaceae است . ارزن در انواع غذاهاي آفريقايي و آسيايي محبوب است ، انواع مختلفي از ارزن از سراسر قاره ها كه انواع مزاياي سلامتي را براي ميزهاي غذاخوري به همراه دارد.
رابطه انسانها با ارزن تقريباً 10 هزار سال پيش آغاز شد ، جايي كه براي اولين بار در آسيا و بعداً در آفريقاي غربي و اروپا كشت شد. ارزن در قاره آمريكا كشت نمي شد تا اينكه استعمارگران اروپايي آن را در قرن هجدهم تحويل دادند.
تبليغات
اما چه چيزي باعث محبوبيت آن شد؟
اين يك غلات كوچك سخت است. آسياب ها يك ساله هستند كه چرخه زندگي خود را در يك فصل رشد به پايان مي رسانند ، و بسياري از انواع ارزن ها در فصول نسبتاً كوتاهي رشد مي كنند - ارزن پروزو براي برداشت فقط 60-80 روز زمان لازم دارد.
آنها همچنين به خشكي مقاوم هستند (به اين معني كه مي توانند در محيط هاي خشك با آب كم رشد كنند) ، كود كم و بدون كودي دارند و به خوبي در برابر آفات و بيماري ها مقاومت مي كنند. تركيب اين مزايا تغذيه آنها ، غني بودن از فيبر ، پروتئين ، ويتامين ها و مواد معدني مانند پتاسيم است.
يك محصول غذايي با رشد سريع و نگهداري كم ، از نظر تغذيه اي متراكم منجر به تقاضاي آن شده و در قاره ها پخش مي شود.
انواع ارزن هادر هند ، ارزن ها بيشتر براي مصارف انساني كشت مي شوند و گاهي از آنها به عنوان دانه پرنده يا خوراك دام نيز استفاده مي شود. اما در ايالات متحده يا به عنوان بذر پرنده فروخته مي شوند و يا براي تغذيه حيوانات براي يونجه رشد مي كنند.
همانطور كه غلات باستان بيشتر به جريان اصلي اعتراف مي كنند ، انواع مختلف ارزن حتي در ايالات متحده در فروشگاه هاي مواد غذايي ظاهر مي شوند. بيشتر ارزن هاي فروشگاه هاي مواد غذايي احتمالاً ارزن Proso ، ارزن دم دم ، يا ارزن مرواريد خواهند بود.
انواع مختلفي از ارزن در سراسر جهان خورده شده است: در اينجا چند مورد آورده شده است
ارزن دم اسبيارزن دم كرده به عنوان يكي از قديمي ترين گونه هاي ارزن كشت شده شناخته مي شود. در حال حاضر دومين ارزن كاشته شده و بيشتر در آسيا است. نام هاي ديگر ارزن دم اسبي شامل ارزن آلماني ، ارزن مجارستاني ، ارزن ژاپني ، ستارياي كوتوله ، موي دم دم اسبي ، و ستارياي غول پيكر است.
دانه هاي ارزن دم اسبي از نظر اندازه شبيه ارزن پروزو هستند اما طيف وسيع تري از رنگ ها شامل سياه ، سفيد ، قرمز ، زرد و سفيد است. اينها در تلوگو به نام korralu ، در كانادا navane ، در تاميل thinai و Rala ، به هندي به نام Kang يا Kangh شناخته مي شوند.
ما از اين ماده براي تهيه idli ، dosa ، kichichi ، Pongal ، ارزن ليمو و ارزن كشك استفاده مي كنيم. بسياري از افراد مانند هر دانه ديگري مانند برنج يا كينوا از اين ماده استفاده مي كنند. مي توان آن را با هر كاري سرو كرد. ارزن دم كرده به صورت زمين و به صورت دانه كامل خورده مي شود.
ارزن مرواريديارزن مرواريدي بيشترين كشت را در بين ارزن ها دارد كه مراكز عمده توليد آفريقا و آسياي جنوبي است. اين ماده در مكانهايي كه حاصلخيزي خاك و آب كم و همچنين درجه حرارت زياد دارند بسيار خوب عمل مي كند ، و اين يك منبع غذايي مناسب براي افرادي است كه در مناطق خشك يا خشكسالي زندگي مي كنند.
در حالي كه ارزن مرواريد معمولاً يك محصول علوفه اي در ايالات متحده است ، اما انواع محصولات دانه اي محبوبيت بيشتري پيدا مي كنند. دانه هاي مرواريدي شكل از بزرگترين ارزن ها هستند و رنگ آنها از سفيد ، خاكستري يا زرد كمرنگ تا قهوه اي ، آبي تخته اي يا بنفش است.
ارزن مرواريد در هندي به bajra ، در تاميل Kambu و به زبان تلوگو ساجالو معروف است. من يك دستور دوز ارزن مرواريد را به اشتراك گذاشته ام. همچنين مي توانيد با ارزن هاي مرواريدي شكسته خيچدي ارزن درست كنيد. اينها بيشتر به شكل كامل خورده نمي شوند. آنها يا به صورت بلغور / ارزن شكسته يا در زمين مصرف مي شوند و تقريباً هرگز به صورت دانه كامل خورده نمي شوند.
ذرت خوشه ايسورگوم كه به عنوان ارزن بزرگ نيز شناخته مي شود ، يكي ديگر از دانه هايي است كه به طور گسترده در هند رشد و استفاده مي شود. در هند به ژووار معروف است. به طور سنتي از اينها براي تهيه نان هاي مسطح / روتي استفاده مي شود كه به ژووار روتي يا باكري معروف است. آنها همچنين ظاهر مي شوند و مانند ميان وعده خورده مي شوند. ما همچنين از jowar براي ساختن dosas و idli استفاده مي كنيم. شما مي توانيد دستورالعمل هاي من را در اينجا بررسي كنيد - Jowar dosa، jowar upma و jowar pops.
به راحتي مي توانيد اين را به صورت - غلات سبوس دار ، جوار شكسته ، بلغور جوور (راوا) ، آرد جووار و دم كرده پيدا كنيد.
ارزن انگشتيارزن انگشتي در هند به نام راگي يا ناچني شناخته مي شود. اين دانه ها قهوه اي تيره با فيبر و پوسته غني از آهن سالم است. اين دانه ها را به آرد آسياب مي كنند و براي تهيه مايه هاي idli ، dosas ، roti ، ragi mudde و ragi استفاده مي كنند. غلات و آرد را به راحتي در فروشگاه هاي هند پيدا خواهيد كرد. اينها بيشتر به صورت كامل خورده نمي شوند.
ارزن انبارارزن Barnyard كه به آن ارزن كوچك نيز مي گويند ، نوعي پخت و پز كوچك و سريع است كه فقط بايد آن را بشوييد و مي توانيد مدت كوتاهي قبل از پختن آن را خيس كنيد. اينها به تاميل Kuthiravali ، به هندي Jhangora و به تلوگو oodalu شناخته مي شوند
ارزن كوچكارزن كوچك در هندي به نام هاي sama / kutki ، در تاميل samai و به زبان تلوگو سامالو نيز شناخته مي شود. اينها بيشتر و هميشه به صورت كامل مانند برنج يا كينوا مصرف مي شوند.
مردم پروسوارزن پروسو يكي از قديمي ترين انواع ارزن هاي پرورشي است. ارزن معمولي ، ارزن جاروك ، ارزن سفيد ، ارزن قرمز و ارزن خوك نيز ناميده مي شود ، اين يكي از معدود ارزن هايي است كه معمولاً در آفريقا رشد نمي كند.
كوتاه بودن فصل رشد و نگهداري كم باعث محبوبيت آن در بين دامداران از نظر مصرف انسان و دام مي شود. بذرها به طور معمول سفيد ، زرد يا قهوه اي هستند ، اگرچه انواع قرمز موجود است.
مردم كدارزن Kodo نوعي ديگر از ارزن است و در تلوگو به Arikelu و در تاميل به Varagu ، در Kanada به Harka و به هندي به kodra / koden معروف هستند.
براي تهيه اين ارزن ليمويي از ارزن كودو استفاده كردم. با اين حال مي توانيد از ارزن دم اسبي ، ارزن كوچك يا ارزن انبار نيز استفاده كنيد.
تهيه ارزناين روزها ارزن هايي كه در فروشگاه هاي مواد غذايي فروخته مي شوند بيشتر پوسته مي شوند. اگرچه اين مواد مي توانند بلافاصله شسته و پخته شوند ، اما خيساندن آنها به كاهش اسيد فيتيك كمك مي كند كه باعث جذب مواد مغذي مي شود.
بنابراين خيساندن ارزن براي مدت زمان توصيه شده بسيار توصيه مي شود. همچنين خيساندن به پخت سريع غلات كمك مي كند.
باز هم زمان خيساندن براي هر نوع ارزن متفاوت است. به عنوان مثال ، ارزن دم اسبي بهتر است 6 تا 8 ساعت قبل از پخت خيس بخورد.
غير معمول ترين روش نان تست ارزن ، خيساندن و سپس پختن است. اين روش تست تست براي ارزن كوچك ، ارزن پروسو و ارزن حياط انبار مناسب است. اگرچه من هيچ تفاوتي در طعم و مزه هنگام تست ندارم.
اما اگر از ارزن به صورت آسياب شده (آرد) استفاده كنيد مي توان بلافاصله و بدون خيساندن از آن ، براي تهيه كرپ ، پنكيك ، نان ، نان پهن يا كلوچه استفاده كرد.
با دستورالعمل هاي زير مي توانيد ارزن پروزو ، ارزن كودو ، ارزن كوچك و ارزن انبار را بپزيد.
نحوه پخت ارزن (عكس گام به گام)چند روش مختلف براي پخت ارزن وجود دارد. اولين و اساسي ترين راه ، جوشاندن و ارزن بخارپز ، تقريباً مانند برنج است. زمان پخت و مقدار آب مورد استفاده به نوع ارزن مورد استفاده بستگي دارد. بازهم براي هر ماركي متفاوت است و به تاريخ برداشت نيز بستگي دارد.
بنابراين ممكن است بخواهيد دستورالعمل هاي موجود در بسته را نيز بررسي كنيد.
1. ارزن ها را به يك قابلمه بزرگ اضافه كنيد و چند بار با انگشتان خود آنها را خوب بشوييد. در اينجا من از ارزن كودو استفاده كرده ام. ترجيح مي دهم 30 دقيقه آنها را خيس كنم زيرا هضم آنها سريعتر و سبك تر است. مي توانيد ارزن پروسو ، ارزن كوچك و ارزن انبار را به همان روش بپزيد. اين اختياري است و مي توانيد از آن هم صرف نظر كنيد.
2. روش تابه / قابلمه : نسبت 1: 3 براي من خوب كار مي كند. آب را به همراه نمك به قابلمه اضافه كنيد و آنها را با شعله متوسط بپزيد تا آب جذب شود. وقتي رطوبت كمي داشت ، روي كمترين شعله بپوشانيد و بپزيد تا نرم و نرم شود. با چنگال به آرامي بالا بگيريد. اين را كاملاً خنك كنيد.
طرز تهيه ارزن ليمو3. ابتدا روغن روغن را در تابه گرم كنيد. خردل را اضافه كنيد و اجازه دهيد تا پاشيده شود. چانا دال ، اوراد دال ، چيلي قرمز و چيلي سبز را اضافه كنيد. اگر گرما از فلفل قرمز را ترجيح نمي دهيد بعداً آن را با زنجبيل اضافه كنيد.
4. بادام هندي را اضافه كرده و همه را سرخ كنيد تا طلاها طلايي شوند.
5- برگ هاي كاري ، زنجبيل و چيلي سبز را اگر قبلاً اضافه نكرده ايد اضافه كنيد. يك دقيقه تفت دهيد تا برگها ترد شوند.
6. هنج و زردچوبه را اضافه كنيد. 3 تا 4 قاشق غذاخوري آب بريزيد و آن را بپزيد تا تمام آب آن تبخير شود. اين باعث مي شود رايحه ادويه جات ترشي جات خارج شود و دل را كمي نرم كنيد. اگر مي خواهيد dals نرم تري داشته باشيد ، مي توانيد 1 تا 2 tpsps آب بيشتري داشته باشيد.
7. حرارت را خاموش كنيد. ارزن هاي خنك شده را اضافه كرده و در آبليمو فشار دهيد.
8- در آخر همه چيز را خوب مخلوط كنيد.
ارزن ليمو را با كشك ، ترشي ، پاپاد يا سالاد سبزيجات سرو كنيد.
برچسب:
،
ادامه مطلب
بازدید: