دستور سامبار، طرز تهيه سمبر
دستور سامبار! با اين دستور العمل آسان بهترين سمبار را در خانه درست كنيد! سامبار ، يك عدس جنوبي و خورشت سبزيجات مخلوط خوراكي راحتي در بهترين حالت است. تهيه اين غذاي كلاسيك به قدري آسان است و آنقدر آسماني است كه بارها و بارها به آن روي خواهيد آورد. اين سمبار سنتي دلچسب ، فوق العاده خوش طعم و مملو از سبزيجات ، ادويه ها و گياهان است. ناگفته نماند ، اين ماده سالم ، پروتئيني است و شما را بيشتر سير نگه مي دارد. خدمت آن را با برنج،
اعتقاد بر اين است كه اين غذاي سنتي به دليل داشتن مواد مغذي مغذي ، يك تغذيه كامل به بدن مي رساند. بنابراين در اكثر خانوارهاي هند جنوبي يك ماده اصلي است. سمبر همچنين يك غذاي محبوب در مراكز tiffin و رستوران ها است ، و به عنوان يك غذاي جانبي در وعده هاي غذايي سرو مي شود ، به عنوان يك تركيب صبحانه - idli sambar ، vada sambar و همچنين با dosa ، masala dosa سرو مي شود و ليست ادامه دارد.
ما هندي ها عدس را تقريباً روزانه مي خوريم زيرا منبع اصلي پروتئين است. بنابراين سمبار به عنوان بخشي از رژيم غذايي غني از پروتئين در هند جنوبي به طور گسترده اي خورده مي شود. از آنجا كه انواع سبزيجات مخلوط نيز براي تهيه سمبهر استفاده مي شود ، مواد مغذي متراكم مي شود.
تبليغات
اين دستور العمل سمبار بسيار به قلب من نزديك است زيرا من خاطرات خوبي از مادرم دارم كه اين گياه را براي ما با سبزيجات و گياهان خانگي درست كرده است. هنگامي كه اين كار را انجام داديد مطمئن هستم كه عاشق اين سامبار فوق العاده خوشمزه خواهيد شد.
اين سمر بهترين تركيب با برنج دانه كوتاه است ، مقداري سبزيجات سرخ شده و پاپاد را در كنار هم مي خوريد وعده غذايي شما را تحسين مي كنند. همچنين مي تواند براي صبحانه همراه با idli ، dosa ، bonda ، pongal و حتي همراه با vada سرو شود.
اگر تازه با غذاهاي جنوب هند آشنا هستيد و تعجب مي كنيد
سمبر چيست؟سامبار يك خورشت جنوبي هند است كه با عدس ، سبزيجات مخلوط ، گل نارنگي ، گياهان ، ادويه ها و پودر ادويه مخصوص معروف به پودر سامبر تهيه مي شود.
اين پودر ادويه كليد ساخت يك سمبار خوب است. انواع ادويه و عدس براي تهيه اين پودر استفاده مي شود. اكثر خانه هاي سنتي پودر sambhar masala خود را متناسب با جوانه هاي چشايي تهيه مي كنند.
در دوران مدرن ، بسياري از مردم ترجيح مي دهند فروشگاه را خريداري كنند زيرا پودر خريداري شده مناسب است. من از خريد پودر ادويه اجتناب مي كنم و ترجيح مي دهم خودم را براي بهترين عطر و طعم درست كنم.
بيشتر اوقات من پودر فوري درست مي كنم در حالي كه دال مي پزد چون هيچ چيز عطر و بوي پودر تازه و آسياب شده سمبر را نمي زند.
در اين پست من همچنين دستور پودر سمبار را به اندازه كافي براي اين دستور سمبر به اشتراك گذاشته ام. بنابراين من پيشنهاد مي كنم پودر sambhar را نيز تهيه كنيد ، در حالي كه شما دال را مي پزيد زيرا داراي طعم ، بهداشتي تر است و مي دانيد چه عواملي در آن ايجاد مي شود.
اگر ترجيح مي دهيد يك يا دو ماه ذخيره كنيد ، مي توانيد اين پست را نيز بررسي كنيد . اگر پودر آن آماده باشد ، تهيه سبار سبزيجات در هر زمان كه بخواهيد خيلي سريع است.
سمبر چگونه ساخته مي شود؟روش هاي مختلفي براي ساخت سمبر وجود دارد. اما همانطور كه اشاره كردم اين دستور العمل مادرم است ، بنابراين من همين روش را درست مي كنم و هميشه احساس مي كنم هر قدم كه در زير به اشتراك مي گذارم كليد افزايش طعم و مزه است.
- اولين قدم اين است كه عدس را بپزيد تا نرم و نرم شود. مي توانيد آنها را تحت فشار قرار دهيد يا در قابلمه بپزيد.
- مرحله دوم اين است كه سبزيجات مخلوط را بپزيد تا در آب زيادي آب شود.
- سپس مرحله سوم اين است كه آب سبزيجات را با پودر سمبار بپزيد.
- دال بعدي مخلوط شده و مختلط مي جوشد تا با طعم هاي شگفت انگيز مخلوط شود.
- سرانجام ، خوي معطر انجام مي شود تا آخرين حس و حال را به سامبر بدهد. اين كار با سرخ كردن ادويه ها و گياهان در گياه خالص يا روغن انجام مي شود و روي سمبهر پخته شده ريخته مي شود.
طرز تهيه sambar - عكس هاي گام به گام1. 3/4 فنجان تور دال را با 2 فنجان آب بپزيد تا نرم و نرم شود. شما فقط مي توانيد از تور دال يا تركيبي از تور دال ، مونگ دال و ماسور دال استفاده كنيد. من از ½ cup toor dal و ¼ cup moong dal استفاده مي كنم. طعم و مزه و سمبهر بستگي به نوع دلخواه دارد.
براي تهيه سمبار به سبك هتل ، از masoor dal و tur dal در مقادير مساوي استفاده كنيد. اگر در اجاق گاز فشار مي پزيد ، اجازه دهيد 2 تا 4 سوت روي شعله متوسط سوت بزند. براي پخت و پز در قابلمه فوري ، به مدت 9 دقيقه آن را بپزيد. اگر اجاق گاز نداريد ، در قابلمه بپزيد و در صورت لزوم آب بيشتري اضافه كنيد.
پس از آزاد شدن فشار ، دال را با دستگاه خرد كن سيب زميني يا با ملاقه له كنيد. دال بايد نرم و كاملاً پخته باشد. كه بافت خوبي به sambhar مي بخشد. به طور سنتي آن را با يك ماشين چوب گير له مي كردند.
پودر ادويه درست كنيد2. در حالي كه دال مي پزد ، پودر سمبار را درست كنيد. اگر پودر آماده داريد از اين مرحله صرف نظر كنيد. روي شعله متوسط ، 4 تا 5 عدد چيلي قرمز خشك ، 1 قاشق غذاخوري چانا دال و 1 قاشق چاي خوري اوراد دال تفت دهيد تا طلايي شود. سپس 1 قاشق غذاخوري دانه گشنيز را اضافه كنيد تا سرخ شود و معطر شود. آن را در بشقاب برداريد.
تفت خشك ½ قاشق چايخوري دانه متي (دانه شنبليله) تا زماني كه كمي تيره شود. شعله را كم كنيد ، سپس ½ قاشق چاي خوري زيره اضافه كنيد و يك دقيقه تفت دهيد تا معطر شود. همه آنها را خنك كرده و ريز پودر كنيد. اين را كنار بگذاريد.
سبزيجات را آماده كنيد3. تمام سبزيجات مورد نظر خود را بشوييد و خرد كنيد. من به طور كلي از موسير يا پياز كوچك ، گوجه فرنگي ، چوب طبل ، بهندي (باميه) و هويج استفاده مي كنم.
- 1 پياز متوسط (خرد شده) يا 12 تا 15 موسير (پوست كنده)
- 1 تا 2 درام گياهي (برش خورده به 3 اينچ)
- باميه 2 تا 3 (bhindi) (قطعات 1 اينچي)
- 1 هويج متوسط (مكعب هاي 1 اينچ)
- 1 گوجه فرنگي بزرگ (خرد شده يا خرد شده)
- اختياري - كدو تنبل قرمز (هر قطعه 2 قطعه تا 2 اينچ)
- اختياري - بادمجان / برنج (ربع يا ريز)
پختن سبزيجات براي سمر4. 1 قاشق چاي خوري روغن را در يك قابلمه بزرگ گرم كنيد. پياز را به مدت يك دقيقه تفت دهيد و سپس همه سبزيجات را اضافه كنيد. 2 دقيقه تفت دهيد و سپس stir تا قاشق چاي خوري پودر چيلي قرمز اضافه كنيد هم بزنيد (اختياري). 5 فنجان آب بريزيد و خوب هم بزنيد.
تبليغات
5. وقتي آب گلدان داغ شد ، با ملاقه مقداري آب گرم برداشته و آن را در يك كاسه كوچك بريزيد. 1 تا 2 قاشق غذاخوري تمر هندي (به اندازه يك ليمو كوچك) و 1 قاشق غذاخوري ژاگرا (اختياري) اضافه كنيد. كنار بگذاريد تا خيس بخورد.
6. وقتي سبزيجات به صورت دنداني پخته مي شوند ، اضافه كنيد
- ¼ قاشق چاي خوري زردچوبه
- پودر سامبار از مرحله 2. (يا 1 تا 2 قاشق غذاخوري فروشگاه خريداري شده)
- ¾ قاشق غذاخوري نمك
3 تا 5 دقيقه بپزيد. ما معمولاً تا زماني كه سبزيجات نرم و پخته شوند و دانه هاي طبل نرم شوند ، مي پزيم.
7. گل مرواريد را له كرده و آب گل نارنگي را به سامبر بريزيد. من ترجيح مي دهم گل مرواريد را فيلتر كنم تا تفاله آن خارج شود. همه گل مايل به قرمز را به يكجا اضافه نكنيد. مي توانيد مقدار كمي در كاسه نگه داريد و در صورت لزوم بعداً اضافه كنيد.
تبليغات
8. دال له شده را اضافه كرده و خوب مخلوط كنيد. حالا آن را بچشيد و در صورت لزوم نمك و آب گل نارگيل بيشتري اضافه كنيد. اگر احساس مي كنيد خيلي ضخيم است ممكن است آب گرم بيشتري اضافه كنيد. ديگه اضافه نمي كنم
9. آن را به جوش بياوريد. برگ هاي گشنيز خرد شده را اضافه كنيد.
تعديل10. در يك تابه كوچك 1 قاشق غذاخوري گيوه يا روغن بريزيد. هنگامي كه غزه داغ شد ، ½ قاشق چايخوري خردل ، oon قاشق چاي خوري زيره (اختياري) ، 1 دانه خرچنگ متي و 1 تا 2 عدد گل سرخ خشك خرد شده اضافه كنيد. دانه خردل به زودي ظاهر مي شود ، سپس 1 برگ شاخه برگ كاري به آن اضافه كنيد. وقتي برگ هاي كاري ترد شدند ، 1/8 قاشق چاي خوري هينگ را بپاشيد.
11. خوي را به سمبر گرم بريزيد. بگذاريد سمبار 2 تا 3 دقيقه بجوشد تا رايحه خوبي داشته باشد. بعضي از افراد ترجيح مي دهند بعد از افزودن چاشني بيشتر جوش نزنند. شما مي توانيد هر آنچه را كه دوست داريد انتخاب كنيد.
عكس هاي گام به گام در سال 2012 ارسال شده است. من از زماني كه يك كودك نوپا در خانه داشتم بدون پودر چيلي قرمز درست كردم. اگر بچه هاي كوچكي داريد ، پودر فلفل قرمز را كاملاً كنار بگذاريد.
سمبار گرم را با برنج يا بي مايه سرو كنيد.
تبليغات
نكات حرفه ايپودر ادويه معروف به پودر سمبار كليد اصلي يك غذاي خوشمزه و خوش طعم است. بنابراين پودري را كه قصد استفاده از آن را داريد ، به خوبي انتخاب كنيد. من همچنين يك پودر sambhar فوري را در اين پست به اشتراك گذاشته ام. اگر پودر آماده داريد مي توانيد از آن استفاده كنيد. تنظيم كنيد كه مطابق با ميل شما باشد ، من پيشنهاد مي كنم از پودر mtr استفاده كنيد اگر نمي توانيد تازه را براي دستور تهيه كنيد. اين يكي از مارك هاي محبوب هند جنوبي است.تركيبي مناسب از سبزيجات نيز مهم است. از سبزيجات مورد علاقه خود استفاده كنيد. سبزيجاتي مانند برنج ، كدو بطري و خيار طعم غذا را تغيير مي دهند. بنابراين از سبزيجاتي كه فكر مي كنيد متناسب با جوانه هاي چشايي شماست استفاده كنيد. من به طور كلي هيچ يك از آنها را اضافه نمي كنم.ما معمولاً سبزيجات را به صورت نرم مي پزيم تا طعم سبزيجات به ما بدهد. اين باعث مي شود سامبار خوشمزه و خوش طعم شود.من از انواع تمر هندي استفاده مي كنم . اگر ترجيح مي دهيد از كنسانتره استفاده كنيد ، پس با طعم شور و ترش تر ، با احتياط استفاده كنيد. تمر هندي را فقط پس از پخته شدن سبزيجات به سمبهر اضافه كنيد در غير اين صورت ترش مانع از پخت خوب سبزيجات مي شود.برگ گشنيز يا گشنيز گياه ديگري است كه براي طعم دادن به سامبار بسيار مورد نياز است. ما معمولاً تنوع كمتري از برگ گشنيز را ترجيح مي دهيم زيرا آنهايي كه داراي برگ هاي بزرگتر هستند بيشتر تركيبي هستند و عطر خوبي ندارند.سمبر غالباً ضخيم اما از قوام ريختن ساخته مي شود. با خيال راحت آب را به دلخواه اضافه كنيد تا به قوام مورد علاقه شما برسد. سمبار tamilnadu بسيار ضخيم تر از sambar ساخته شده در آندرا و كارناتاكا است.نكات تعديلبه طور سنتي سمبر با قارچ معتدل مي شد . با اين حال مناطق مختلف از چربي هاي مختلف استفاده مي كنند. در تاميلنادو از روغن كنجد استفاده مي شود. در كرالا از روغن نارگيل استفاده مي شود. اما ghee طعم بسيار برتر از هر يك از اينها را مي دهد.برگ هاي تازه كاري ، براي خواندن سمبهر ضروري است زيرا عطر و بوي منحصر به فردي به آن مي بخشد. با اين وجود اگر در كشوري زندگي مي كنيد كه برگ هاي كاري در آن موجود نيست ، در صورت تمايل از آنها رد شويد. من پيشنهاد نمي كنم از برگهاي كاري كاري خشك استفاده كنيد زيرا آنها طعم عجيبي مي دهند.نكاتي براي يخچال sambarاگر قصد داريد sambar را براي چند روز به اندازه كافي خوب كنيد. سپس از معتدل شدن كل sambhar جلوگيري كنيد. فقط سمبار را خنك كنيد و آنرا به قسمتهاي كوچك جدا كرده و در يخچال قرار دهيد.
هر زمان كه لازم بود ، سمبار را گرم كنيد تا شروع به خوب حباب زدن كند. سپس خوي تازه ايجاد كرده و آن را بريزيد. سمر شما با طعم تازه و خوشمزه
از ذخيره كل سمبار در يك قابلمه خودداري كنيد زيرا هر وقت ذره ذره از آن طعم مي گيريد طعم آن كم مي شود.
اگر تازه شروع به آشپزي مي كنيد ، پيشنهاد مي كنم همه يادداشت ها و نكات را بخوانيد تا از اين دستور سامبار هند جنوبي بهترين استفاده را ببريد. در يخچال به مدت 2 روز خوب است. من نكاتي را در مورد نحوه يخچال گذاشتن در انتهاي پست به اشتراك گذاشته ام.
سوالاتآيا مي توانم سمبار را بدون پودر سمبار درست كنم؟
بله شما مي توانيد سمبار را بدون پودر سمبار تهيه كنيد. اگرچه عطر و طعم آن يكسان نخواهد بود ، اما هنوز هم طعم خوبي دارد. براي ايجاد دوباره طعم هاي مشابه ، مقدار مواد معتدل را دو برابر كنيد.
از چه چيزي مي توانم به جاي پودر سمبر استفاده كنم؟
يك جايگزين نزديك براي پودر سامبار ، پودر راسام است. از آنجا كه هر دو اين پودرها از ادويه هاي يكساني استفاده مي كنند ، احتمالاً سمبار شما حتي با پودر راسام نيز طعم خوشمزه مي دهد. همان مقدار پودر راسام را به جاي پودر سمبار جايگزين كنيد.
چگونه طعم ترش را از سمبر بدست مي آوريد؟
استفاده زياد از گل نارنگي مي تواند سمبار شما را خيلي ترش كند. مقداري ژاگرا ، پودر sambar بيشتر ، پودر چيلي قرمز و نمك اضافه كنيد تا ترشي موجود در sambar پايين بيايد. گزينه ديگر افزودن دال پخته و له شده بيشتر است. همچنين قوام را با افزودن آب بيشتر تنظيم كنيد.
آيا سامبر وگان است؟
بله ، اگر از روغن به جاي گياه غليظ استفاده كنيد ، سمبار وگان است. به طور سنتي از غزه استفاده مي شود زيرا رايحه سمبار را افزايش مي دهد و به هضم غذا كمك مي كند.
آيا سامبر فاقد گلوتن است؟
بله اگر از hing / asafoetida بدون گلوتن استفاده كنيد فاقد گلوتن است. آرد گندم به اكثر فروشگاه هايي كه آسافوتيدا خريداري كرده اند اضافه شده است. بنابراين براي تهيه sambar بدون گلوتن به دنبال هينگ بدون گلوتن باشيد.
از كدام دال براي تهيه سمبر استفاده مي شود؟اكثر خانوارهاي سنتي هند جنوبي براي تهيه سامبر فقط از نخودهاي تور دال / تووار دال يا آراهار دال يا خرد شده كبوتر استفاده مي كنند. اما معمولاً مراكز tiffin و رستوران ها از مخلوط تور و ماسور دال براي كاهش هزينه استفاده مي كنند.
من هميشه از مخلوط تور دال و مونگ دال استفاده مي كنم. اين يك انتخاب شخصي است و شما مي توانيد با نسبت هاي مختلف رقص هاي مختلف آزمايش كنيد يا به تنهايي از تور دال استفاده كنيد.
در طول تابستان ها ، بعضي از مردم براي تهيه سمبار از ماهون دال استفاده مي كنند زيرا ماه دال براي بدن خنك مي شود. گرماي بدن را كاهش مي دهد و روي شكم نيز سبك است.
مونگ دال رايحه اي غليظ ، خامه اي و خوشمزه به سمبار مي دهد.
از جمله انواع عدس ، مواد مغذي مختلفي به بدن مي رسند. بنابراين آزمايش عدس هاي مختلف را در نظر بگيريد.
از كدام سبزيجات در سمر استفاده مي شوديك دستورالعمل معمولي سامبار در جنوب هند نياز به بسياري از سبزيجات مانند كدو تنبل ، كدو بطري ، چوب طبل ، بادمجان ، خيار ، انگشت خانم ، سيب زميني شيرين ، پياز و گوجه فرنگي دارد.
انتخاب سبزيجات براساس علاقه شخصي صورت مي گيرد و اختياري است. هر سبزيجات طعم و مزه متفاوتي مي بخشد.
با اين وجود مي توان يك سامبار اساسي را فقط با موسير و گوجه فرنگي تهيه كرد. اما گنجاندن طيف گسترده اي از سبزيجات باعث افزايش طعم و مزه مي شود.
در اينجا سبزيجاتي كه مي توان در sambar قرار داد ، آورده شده است.
- موسير يا پياز كوچك تا متوسط
- گوجه فرنگيها
- باميه - انگشت خانمها - bhindi
- طبل سبزي - (مورينگا)
- نخود فرنگي
- هويج
- كدو تنبل طلايي
- برينجال - گياه تخم مرغ - بينگان
- خيار زرد
ما در خانه حتي از اسفناجي به نام پالاكورا (پالاك) استفاده مي كنيم كه طعم بسيار خوبي مي دهد.
تغييراتغذاهاي هندي بسيار متنوع است و هر منطقه روش خاص خود را براي تهيه غذاهاي مشابه دارد. سامبار از اين امر مستثني نيست و از بسياري جهات در جنوب هند تهيه مي شود.
Udupi sambar يكي از محبوب ترين انواع sambhar است كه همه آن را دوست دارند. يافتن كسي كه اين تنوع را دوست نداشته باشد دشوار است. اين مورد در تجديدنظرهاي Udupi بسيار محبوب است. اين غذا به همراه tiffins معروف به صبحانه سرو مي شود.
Arachuvitta sambar يكي ديگر از انواع محبوب ساخته شده با خمير تازه و بو داده sambhar است.
Varutharacha sambhar نوع ديگري از كرالا است.
Andhra sambar يكي از موارد كاملاً منحصر به فرد و متفاوت از اين نسخه ها است زيرا از سبزيجات بسيار غيرمعمولي مانند خيار زرد ، كدو بطري و كدو استفاده مي شود.
برچسب:
،
ادامه مطلب
بازدید: